Ingredienser
(4-5 personer)
100 gram bacon i tern
400 gram oksekød i tern
3-4 fed hvidløg
1 stort løg
400 gram champignon
400 gram gulerødder
600 gram små, kogefaste kartofler
4 tomater
1 ds tomatpure
1 spsk timian (gerne frisk)
1 tsk paprika
2 tsk oregano
2 – 3 dl rødvin
8 dl vand
2 terninger oksebouillon
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Svits baconen et par minutter i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt oksekødet og krydder med salt og peber. Når kødet er brunet, presses hvidløget og tilsættes gryden sammen med tomatpure, timian, paprika oregano og løg i tern. Svits det hele et par minutter.
Rens champignon og skær dem i kvarte. Skær tomater i små tern. Tilsæt champignon, tomater, rødvin, vand og bouillon og lad det hele simre under låg i cirka 20 minutter. Imens skrælles gulerødderne og kartoflerne vaskes grundigt. Begge dele skæres i grove stykker og tilsættes gryden, der herefter skal simre i yderligere 25 minutter.
Når kartoflerne er møre, smages til med salt og peber inden servering.